Caută
  • Laura Grosu

11 curiozități din lumea modei

Moda este un domeniu extrem de fascinant. Atât istoria modei, cât și cultura rezultată de-a lungul timpului sunt extrem de interesante și conțin multe ciudățenii la care s-ar putea să nu te aștepți neapărat. Hai să nu mai lungim vorba... Iată o listă cu 11 curiozități care te vor face să fii surprinsă, să chicotești și chiar să ridici o sprânceană!


1. În Roma Antică, îmbrăcămintea mov era un simbol al statutului și era purtată doar de împărați. Oricine altcineva se îmbrăca în violet era considerat trădător. Îți poți imagina ce pățeau aceștia...


2. Primele versiuni ale pantofilor cu toc au fost purtate atât de bărbați, cât și de femei. Bărbații le purtau deoarece tocul le oferea o stabilitate suplimentară atunci când călăreau - tocul ajuta piciorul să se fixeze în etrieri. Această modă a dispăut în jurul anului 1740.3. Se pare că în secolul al XV-lea, era la modă să rămâi însărcinată, așa că femeile tinere care nu erau însărcinate obișnuiau să poarte pe sub haine tot felul de lucruri umflate.


4. Știai că în 1981 Prințesa Diana a mers la altar într-o rochie de mireasă cu o trenă lungă de aproape 8 metri? Dacă ai impresia că trena ei a fost mult prea lungă, ei bine, află că o mireasă din China a purtat o rochie care avea trena de 2 km. Aceasta a avut nevoie de 200 de invitați și de trei ore pentru a o putea desfășura. Rochia a fost creată chiar în România, iar, din câte știu, deține recordul mondial pentru cea mai lungă trenă din lume.5. Atât fusta creion, cât și fusta în formă de A au fost proiectate de Christian Dior.


6. În anii 1970, Coreea de Sud a avea o poliție a modei care patrula și măsura lungimea fustelor mini pe care le purtau femeile pe stradă. Dacă fustele erau prea scurte, acestea erau amendate sau chiar arestate.


7. Câteva studii desfășurate în jurul anului 2013 au arătat că persoanele care se îmbrăcau ca șeful lor erau promovate mai repede în funcție.


8. Există în jur de 40 de săptămâni ale modei, iar cele mai importante dintre acestea sunt ținute în marile capitale ale modei din lume: Paris, Londra, New York, Milano și Berlin? Prima săptămână a modei a apărut la New York, în 1943.


9. În secolul al XIX-lea, dacă te îmbrăcai în negru și nu purtai doliu, erai considerat periculos de excentric.


10. Fustele sunt a doua cea mai veche piesă vestimentară din istorie. În perioada 1600-1700, atât bărbații, cât și femeile purtau fustă. Hmmmm. Sigur nu aveau pe atunci fuste așa frumoase precum Fusta Lilly sau Fusta Natalia.


11. La începutul secolului al XVIII-lea, chiar și copiii obișnuiau să poarte tocuri.Deși există atât de multe aspecte interesante ale modei din trecut, este posibil ca tendințele din prezent să pară la fel de ciudate pentru generațiile viitoare. Hai să încercăm să ne imaginăm cum va fi văzută lumea modei de oamenii în viitor. Tu ce crezi?


Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să dai un Like paginii noastre de Facebook pentru a fi la curent cu toate promoțiile și noutățile!14 afișare0 comentariu